Sunday, February 24, 2008

24 februari 2008 - Behouden aankomst

De vlucht naar New York bood ruim tijd om een programma samen te stellen uit het officiele programma en de talloze site events van VN-lidstaten en NGO's. Op Schiphol nog even wat zaken doorgenomen met Robert Dijksterhuis (BuZa), die in dezelfde vlucht bleek te zitten Hij vertelde de afgelopen weken de jaarplannen van alle posten en directies op gendervoornemens te hebben beoordeeld. Binnenkort worden de rode, gele en groene kaarten uitgedeeld. Minister Koenders zal daar zelf een rol bij spelen. Het nieuwe genderelan op BuZa doet verfrissend aan, mogen de andere ministeries snel daarmee besmet worden!
Onderweg ook een een flink deel van de voorbereidende stukken doorgenomen. Ik ben benieuwd of en hoe de vrij algemene mooie voornemens geconcretiseerd gaan worden.
Ik reis samen met Ireen Dubel van Hivos (ook bij WO=MEN), neemt nog even haar aantekeningen door voor haar interventie in de High-level round table on experiences, lessons, learned and good practices in het officiele programma maandagmiddag.
In New York, terug van de supermarkt, al de meteen een andere Nederlandse CSW-gangster tegen gekomen (Regina Smit die hier al sinds donderdag is, ze kwam met haar man uit een concert).
Niet te laat naar bed (althans als we de tijd in New York aan houden), want we willen vroeg in de rij voor de registratie gaan staan.

Leontine Bijleveld
(namen WO=MEN en het Netwerk VN-Vrouwenverdrag bij de CSW)

No comments: