Tuesday, February 26, 2008

Amendementen voor de slotverklaring


Maandagmiddag zijn Lin (McDevitt-Pugh van het IIAV) en ik driftig in de weer geweest om concrete amendementen te maken voor het ontwerp document voor de slotverklaring. We legden de Aanbevelingen van de Nederlandse NGO's (verkrijgbaar via een email naar info@Wo-men.nl) naast de ontwerp verklaring die circuleerde en formuleerden amendementen waarmee de Nederlandse regeringsdelegatie mee uit de voeten zou kunnen. Dat moest maandag 18 uur gebundeld worden door E-quality en doorgeleid, zo hadden we met de regeringsdelegatie afgesproken. Behalve onze amendementen waren er nog een of twee op papier aangeleverd, die Lin uiteindelijk met haar laptop naar de Nederlandse delegatie zond. Erg gemakkelijk dat er in het hele VN-gebouw gratis WIFI draadloos toegang tot internet is!
Vandaag heeft Lin de amendementen nog even uitgeprint (altijd gemakkelijker te lobbyen met een concrete tekst op papier in je hand).
Vandaag (dinsdag) bleek dat een deel van de Nederlandse delegatie niet hadden begrepen dat er concrete tekstvoorstellen gemaakt moesten worden. Ze hadden er op gerekend dat de regeringsdelegatie zelf wel uit de voeten zou kunnen met de verklaring van de NVR. Met vereende krachten zijn nog tekstvoorstellen gemaakt en via email doorgeleid. Woensdagochtend vroeg echter kwam het bericht dat het Sloveense voorzitterschap geen nieuwe teksten wilde aanvaarden.

Leontine Bijleveld (WO-MEN en Netwerk VN-Vrouwenverdrag)

No comments: