Sunday, March 18, 2018

Side event Zorg-Werkverdeling
Woensdag 14 maart was ons side-event over de zorg-werkverdeling in Europees perspectief: hoe kan zorg en werk gecombineerd worden in onder andere Nederland, Denemarken en Frankrijk en wat zijn de visies van organisaties zoals EIGE en MenEngage hierop? Wat kunnen we van elkaar leren?
Om het ijs wat te breken, startten we de bijeenkomst met een rollenspel. Hierin gaven we een aantal aanwezigen de specifieke rol van vader, moeder, buurvrouw, vriendin en dokter om een situatie na te spelen waarin de moeder de optie overweegt om parttime te gaan werken om de zorg voor haar kind te kunnen combineren. Vervolgens konden de aanwezige beleidsmakers hierop inhaken om hun visie en oplossingen vanuit hun nationale beleid weer te geven. Hiermee kon de discussie over de mogelijkheden om zorg en werk te combineren van start gaan.
Het was een succesvol event met interessante input! Hieronder wat foto's van de afgelopen dagen.Role play traditioneel gezin

 Proost op ons succesvolle side-event!


Laatste dagje voor Edith. Samen met Margriet, Barbara van Paassen (ActionAid) en Sjoerd Warmerdam (OCW), deel van de Nederlandse regeringsdelegatie.

No comments: