Thursday, March 8, 2012

5th World Conference on Women?!

Breaking news bij de CSW: UN Secretary General Ban Ki-moon gaat voorstellen om een 5e WereldVrouwenConferentie te organiseren in 2015! Hij zal dit formeel in stemming brengen bij de 66e sessie van de UN General Assembly die in oktober dit jaar zal plaatsvinden. Dat is aangekondigd door het CSW bureau bij de laatste algemene publieke sessie.

Komt er een vrouwenconferentie in navolging van de vierde conferentie in Beijing (1995)? En zo ja, wat zou dit betekenen voor gender gelijkheid en empowerment van vrouwen in de wereld? Sinds het Beijing Platform voor Actie is de wereld veranderd. In een aantal opzichten zijn vrouwen erop vooruitgegaan. Aan de andere kant lijken de verhoudingen tussen progressieve en reactieve krachten steeds meer op scherp te staan. Een nieuwe conferentie kan leiden tot een nieuwe declaratie. Daarmee zal Beijing verouderd zijn.

Als er een 5WCW komt, zullen pro-gender, pro-vrouwenrechten, pro-empowerment, pro-sexual orientation and gender identity activisten alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat het outcome document en vervolg plan voor actie, nóg beter zullen zijn dan de uitkomsten van Beijing!

What have we got to win? What have we got to loose?
Discussieer mee! Twitter: #5WCW

Joni van de Sand, WO=MEN Dutch Gender Platform

2 comments:

Anonymous said...

Wat een verrassing, mogelijk een Vrouwen Wereldconferentie in 2015!
Dank voor al jullie berichten.
Ik wacht met spanning vandaag de uitkomst van het document af.
Joke Sebus

Ines said...

En hier de link: http://www.un.org/sg/statements/index.asp?nid=5904